Note 42 - Hendelser etter balansedagen

Garantiavtale BN Bank
Det er per 1. februar 2012 inngått avtale med BN Bank om at BN Bank frafaller garantien for 2,4 milliarder kroner av porteføljen, og at garantiprovisjonen  knyttet til denne derved bortfaller med virkning fra samme dato. Det gjenstår etter dette 0,7 milliarder kroner i garantiporteføljen. Garantien vil løpe i tre år.

Emisjon

Bankens styre har vedtatt å innstille overfor representantskapet at det skal gjennomføres en emisjon med fortrinnsrett for eksisterende eiere på inntil  750 millioner kroner, en rettet  emisjon  mot ansatte  i konsernet på inntil 60 millioner kroner og en rettet emisjon i hovedsak mot Sparebankstiftelsen SpareBank 1 SMN på inntil 200 millioner kroner.  Styret foreslår samtidig å overføre deler av vedtektsfestet eierandelskapital  til bankens overkursfond gjennom en endring av pålydende  på SpareBank 1 SMNs egenkapitalbevis fra 25 kroner til 20 kroner.

Investering i fast eiendom
SpareBank 1 SMN har inngått avtale om kjøp av Kongensgate 2 i Trondheim til en verdi av 71 millioner kroner pluss omkostninger. Selger er Trondheim kommune og overtakelsesdato er  1. mars 2012. Eiendommen  er  kjøpt  til konsernets eget bruk, men vil en periode bli leid ut til Trondheim kommune.

Neste

Årsregnskap og noter

© SpareBank 1 SMN