Note 44 - Hendelser etter balansedagen

13. februar 2017 ble det offentliggjort at DNB, bankene i SpareBank 1-alliansen, bankene i Eika-alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker, som også er deleiere i Frende Forsikring, har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som hele Norges mobile lommebok. Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent. Dette innebærer at merkevaren mCASH blir tatt ut av markedet i løpet av 2017. Det nye selskapet skal bygge videre på SpareBank 1 Mobilbetaling, med nye eiere i tråd med eierskapet skissert over.

Samarbeidet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

Det vil gjennomføres generalforsamling for valg av styre i det nye selskapet, så snart samarbeidet er godkjent av tilsynsmyndighetene.

Som en konsekvens av transaksjonen, vurderer styret i SpareBank 1 Mobilbetaling det som riktig å nedskrive immaterielle eiendeler knyttet til mCASH. Nedskrivingen utgjør for SpareBank 1 SMN sin andel 7 millioner kroner, og vil bli foretatt i første kvartal 2017.

Neste

Årsregnskap og noter

© SpareBank 1 SMN