Note 39 - Oppkjøp av virksomheter/virksomhetssammenslutning

Generelt

Ved oppkjøp av selskaper utarbeides oppkjøpsanalyse i samsvar med IFRS 3 hvor identifiserbare eiendeler og forpliktelser vurderes til virkelig verdi på overtakelsestidspunktet. 

Oppkjøp av regnskapskontor

SpareBank 1 SMN Regnskap har i 2012 foretatt to oppkjøp av regnskapskontorer beliggende i Trondheim og Røros. Røros Regnskap AS ble kjøpt opp 18. mars 2012 og Calculus AS ble kjøpt opp 1. juli 2012. Det er utarbeidet oppkjøpsanalyser i samsvar med IFRS 3 hvor identifiserbare eiendeler og forpliktelser er vurdert til virkelig verdi på overtakelsestidspunktet. Forskjellen mellom konsernets anskaffelseskost og bokført verdi av netto eiendeler er allokert til goodwill. 

SpareBank 1 SMN Regnskap AS overtok 40 prosent av aksjene i Consis AS med virkning fra 1. januar 2012. I tillegg er det inngått avtale om overtakelse av Interdata Berkåk AS, Snåsa Regnskapslag og Widar Nyheim AS med virkning fra 1. januar 2013

Andre overtakelser

I forbindelse med misligholdte engasjementer i bankens låneportefølje er det i 2012 tatt eierposisjoner i noen midre selskaper til en samlet anskaffelseskostnad på ca. 52 millioner. Selskapene klassifiseres som holdt for salg og presenteres på egen linje i resultat- og balanseoppstillingen.

Årsregnskap og noter

© SpareBank 1 SMN